Nóra, 25

lawyer A ELTE jogi karán végeztél. Mit élveztél legjobban az egyetemi évek alatt?

Azt élveztem a legjobban, hogy másod éven volt szerencsém Vékás Lajos polgári jogi előadásaira járni. Vékás Lajos az egyik legnagyobb tekintély a jogász szakmában, igazi életre szóló élmény volt őt megismerni, hallgatni az előadásait, kicsit belelátni a gondolkodásmódjába.

Hol dolgozol most, és hogyan tudod felhasználni az egyetemen tanultakat?

Ügyvédi irodában dolgozom ügyvédjelöltként. Az egyetemen tanultakat kevésbé tudom felhasználni tekintettel arra, hogy a jogi egyetemen nagyon elmélet orientált a képzés. Az annak idején szó szerint megtanult jogszabályok nagy része mára hatályát vesztette, a gyakorlati képzésre egyáltalán nem fordított hangsúlyt az egyetem. Az egyetemi évek alatt eltöltött gyakornoki állásban szerzett tapasztalataimat tudom jelenleg is felhasználni a munkám során.

Hogyan telik egy tipíkus hét a munkában?

A munkaidőm minden nap reggel 9 órától este 6 óráig tart, gyakran előfordul, hogy tovább kell bent maradnom az irodában. Főként asztali munkát végzek, a munkaidőm jelentős százalékát okiratszerkesztés teszi ki. Az irodából való kimozdulásra a bírósági tárgyalások alkalmával van lehetőség. Az munka közbeni utazás is a tárgyalásokhoz kapcsolódik vidéki bíróságokon való tárgyalás esetén.